23 Kas 2008

ŞİRİN KREPLER


Bu krepleri ne zamandır yapmak istiyordum, ama bir türlü denk gelmiyordu. Denemenizi tavsiye ederim çok hoş oldular. İlk defa yapmam sebebiyle az oldular, ama oldukça lezizdi.
ŞİRİN KREPLER:
Krep Hamuru İçin:
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağından az fazla un ve tuz
İç Harcı İçin:
250 gr kıyma
1 adet havuç
dereotu ve köri
Üzeri İçin:
kaşar peyniri ve kiraz domates
Öncelikle içine havuç rendelediğimiz kıymayı güzelce kavuruyoruz. Daha sonra krepleri pişirip, kreplere kıymayı paylaştırıyoruz. İçine kıyma koyduğumuz krepleri bohça şeklinde sarıp, kürdanla ortasından tutturuyoruz. 5 dakika 170 derecede bekletip, üzerine kaşar peyniri ve domates koyup, kaşarlar eriyene kadar fırında pişiriyoruz.

4 yorum:

Hansa dedi ki...

krep kzıımla yapmayıda yemeyide çok sevdiğimiz bir yemek ...elinize sağlık sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

davet sofralari icin nefis bir ana yemek olur,hem göze hem mideye hitap etmis elinize saglik.oglusun cok seker masallah allah nazarlardan saklasin

Adsız dedi ki...

CANIM BENİM ARKA PLANLARDAN BİRİNİ KULLANMIŞ OLDUĞUNU GÖRMEK BENİ ÇOK SEVİNDİRDİ:)))) KULLANDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...
AYRICA SENİ LİNKLERİME EKLİYORUM SENDE BENİ LİNKLERİNE SEKLERSEN ÇOK MUTLU OLURUM.
SEVGİLER...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hiç denemediğim bir tarif, kahvaltılarda yapıp içine peynir ya da sosis koyardım hep.. Mutlaka bu şekilde de deneyeceğim, ellerine sağlık Bahar'cım..