4 Eyl 2008

HAVALAR BOZMADAN SON BALKON SEFALARI:((






Sıcak yaz havası yerini yavaş yavaş serin sonbahara bırakmaya hazırlanırken, biz de evdeki vaktimizi hep balkonda geçiriyoruz. Allah inşallah birgün bize bahçeli bir ev nasip eder. Ne diyeyim:) Kızkardeşimin arkadaşı Peri ciğimde okuluna gitmeden bir kez daha oturalım dedik ve isteyen gelsin istemeyen gelmesin dedik ve vurduk pasta böreğin gözüne. Hep birlikte yiyip içtiklerimiz; son günlerde favorim olan Örgü Milföy Böreği, Havuçlu Patates Salatası, Damla Çikolatalı Kurabiye, Bisküvi tozlu Parfe, Meyveli Tart ve renkli Makarna Salatası.
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE:
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı pudra şekeri
Birer paket kabartma tozu ve vanilin
Aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılıp, yumuşak hamur yapıldıktan sonra şekil verilir ve üzerine damla çikolata yerleştirilir. Ben kurabiyenin bir kısmına tarçın ekleyip, öyle yoğurdum. o şekilde de çok lezzetli oluyor, mutlaka öneririm.
BİSKÜVİ TOZLU PARFE:
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
5-6 yemek kaşığı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilin
1 paket un haline getirilmiş petibör bisküvi
Yarım paket çikolata sosu
Bisküvi hariç diğer malzemelerle muhallebi yapıyoruz. Ilıyınca içine bisküvi tozunun yarısını ekliyoruz. Diğer yarısını da kabımızın dibine serpişltiriyoruz. Üzerine muhallebimizi döküp, 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp, üzerine çikolata sosu döküyoruz.

9 yorum:

HUYSUZBALIK dedi ki...

Of balkon felan değil de o masadaki lezzetler vurdu beni. Hele o örgü milföylerle meyveli pastaya bittim. Afiyetler olsun. Sevgiler...

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BAKOM SÖZÜNÜ DUYUNCA GELDİM BENDE TAM BİR BALKON SEVERİM BİZİM BURADA HAVALAR HEMEN BOZMAZ HERHALDE DAHA BALKONDA OTURURUZ SİZ NERDE OTURUYORSUNUZ BİLMİYORUM AMA BOL BOL KEYİF DİLİYORUM SİZE
BUARADA M,LFÖYDE HARİKA GÖZÜKÜYOR
MARMARİSTEN SEVGİLER

neseersoy dedi ki...

iyi geceler,
bende seninle aynı durumdayım , balkon benim için en güzel yer ve kış gelemeden faydalndığımız kadar faydalanalım:-) aslında yazın çok sıcaklarda evin içine klima sebebi ile hapsolduk şu anda balkon için en ideal zamanlar.
Bende haftasonlarını ve hafta içi akşam yemeklerini mutlaka balkonda değerlendiyorum ve misafirlerimize orada ağırlıyorum.
İnşallah senin temennin olur ve allah bize bahçeli bir ev verir.
bu arada yaptıkların çok güzel , ellerine sağlık.
sevgilerimle

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ohh maaşallah, sefanız olsun, biz balkonu unuttuk bu aralar.. Ellerinize sağlık, herşey nefis görünüyor, hele de meyvalı turtanın sunumu içimi açtı :)

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Herşey harika görünüyor canım ellerine sağlık. Bu arada komposto için sirke tadı oluyormu diye sormuşsun kesinlikle olmuyor deneyebilirsin :)

Adsız dedi ki...

Bahar,
BİSKÜVİ TOZLU PARFE çok nefis duruyor tabi diğerleri de,haklısın o keyifli balkon-çardak sefaları bitiyor ama olsun seneye yeni balkon maceralara açılırız bizde:)

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

Bu ne güzellik, görür görmez hiii diye iç geçirmişim, ellerinize sağlık, sevgiler...

akasyakokusu dedi ki...

Offf yaa olmazkii böylede gösterilmezkii:)) en iyisi açken blogları gezmemk:)))
Size afiyet yiyenlerede şifa olsun güzelim..
bu arada incir tatlısı yada yıllar evvel gazeteden görüpte yaptığım incir tatlısının diğer adı gelin hanım tatlısından esinlenerek yaptım kayısıları..hurmaylada güzel oluyor..iftariyelik yada çerez niyetine hoş oluyor..

lezzetyolculugu dedi ki...

Parfeye bayıldım ellerinize sağlık.Hemde