18 Mar 2009

PEZİK KAVURMASI


Pezik, Karadeniz'de özellikle de Giresun,Ordu yörelerinde çok bilinen bir bitkidir. Soğanlı kavurması yapılır, mıhlaması yapılır, kızartması yapılır, hatta bence börek içlerinde de kullanılabilir. Biz bu seferlik en hafif haliyle yani soğanlı kavurmasını yaptık. Yanına da yoğurt da ayrıca çok yakışır. Malzemeler konusunda ölçü vermesem de şöyle diyebilirim; 1 demet peziği yıkayıp,ince kıydıktan sonra tencereye 3 adet piyazlık soğanı ve ince kıyılmış 5-6 diş sarımsağı koyup 5 dakika kavurup pezikleri de ekliyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakıyoruz. Eğer mıhlamasını yapacaksanız yine bu şekilde pişirip üzerine yuvalar halinde yumurta kırıyoruz.

3 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Canım öncelikle ziyaretin ve yorumun için çok teşkr ederim bende memnuniyetle seni ekliyorum linklerime...peziki ilk defa duyuyorum ama nefis görünüyor ayrıca diğer tariflerinde harika ellerine sağlık...kocaman sevgiler

Hansa dedi ki...

canım ne güzel bi tabak o öyle...
annene çok hürmetler.afiyetler olsun yapınca banada ayır :):)
çok öpüyorum seni ve bebeğini sevgilerimle canım.

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım ellerine sağlık,evde de vardı akşama yapayım:-)sunumun çok şık olmuş,afiyet olsun.sevgilerimle...

bu arada ben hala Eliften tarifi alamadım,sen aldın mı?