24 Şub 2009

GECİKMİŞ BİR YORUM


Issız Adam'mı desem, yalnız adam mı desem yoksa öküz adam mı desem? Hayatta ne istediğini bilmeyen, sürekli arıza çıkaran, Ada gibi piyangoyu kaçıran adama ne desem bilemedim. Maalesef filmi izlemek için oldukça geç hareket ettim. Ama iyi ki izlemişim. Herkese öneriyorum. Zaten birçoğunuz izlemiştir. Gecikmiş bir yorumun gecikmiş enstantaneleri:

  1. Hayatımda ilk kez bir filmi sinemada iki kez seyretmiş olmama rağmen halan Ada ve Alper'in keyifli tanışmalarının etkisindeyim.
  2. Filmi kaç kere seyrederseniz seyredin eski şarkılar kendinden hiç bıktırmıyor.
  3. Havuçlu kekin tarifini son ana kadar bekledim.
  4. Filmin özellikle ikinci bölümünü nefes aldığınızı unuturcasına izliyorsunuz.
  5. Çağan Irmak sesimi duymaz biliyorum ama ben yine de ona teşekkür ediyorum; bana son yıllarda izlediğim en değişik ve en güzel filmi sunduğu için.
  6. İnanın hayatta Alper gibi arızalar çok. Bize "ulan bu adamın her şeyi var; işi,parası, güzel bir eşi, sağlığı. Daha Allah'tan belasını mı ister" dedirten.
  7. Bu sebeptendir ki hikaye çok içimizden, çok hayattan ve gerçekçi.
  8. Artık şunları düşünmek istemiyorum: O kız çocuğu gerçekten Ada'nın mı yoksa arkadaşının mı.. Bu filmin ikicisi de olur mu.. Ne olacak bu Alper gibilerin halleri..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

alperin tarifini vermediği o havuçlu keki ada bir gün bir başkasıyla yaptığını ve yediklerini anlatıyor...ertelediğin ya da karşındakinden esirgediğin şeyler bir gün bir başkasıyla yapılır, sen de ellerin boş kalakalırsın...böyledir ne yazık ki...

Selma Alkan dedi ki...

Merhaba Bahar ablacim, oncelikle sitemi ziyaret edip yorum yazdigin icin cok tesekkur ederim..Boylece senin bu guzel sitenide ogrenmis oldum..Oglun cok tatli massallah..Hollandaya gelsede bu film gitsem, benide sarkilari cok cekiyor kulaga cok hos geliyor..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok doğru bir tesbit! Öküz adam! Alper ve onun gibiler kesinlikle öküz!

Bende son ana kadar havuçlu kekin tarifini verir sanmıştım:)

Adsız dedi ki...

Hayat çok çeşit sunuyo bize maalesef.İyisiyle kötüsüyle,hatasıyla,doğrusuyla.Şarkılar süperrr hala dilimde.sevgiler..

elif dedi ki...

bence o çocuk arkadaşının. idda ediyorum

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
gerçekten çok güzel bir filmdi ben de çok beğendim eee nede olsa bir Çağan Irmak yapımı :))
Ha bu arada merak etme Çağan Bey bu yazılardan haberdar olacaktır bir daha karşılaşınca bloglarda bu filimden sıkça yazıldığından bahsederim :))
Sevgiler....