26 Tem 2008

BİR CUMARTESİ YEMEĞİ


Bugün canım anneciğim ve bir tanecik kızkardeşim bize geldiler. Ben her zaman olduğu gibi anneme güvenip bilgisayarın başından kalkmadım. O da bize yine harika tatlar hazırladı. Sevgili anneciğim ellerine sağlık. Hünerli anne elinin değdiği mis gibi tereyağlı pilav ve zeytinyağlı patlıcan.
NAHİDE'NİN ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ

- 3 orta boy patlıcan
- 2 orta boy domates
- 2 orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke ( bence sirkesiz daha iyi)
- 1 kesme şeker
-1 çay bardağı sıvıyağ

Patlıcanlar kabukları alacalı soyulduktan sonra şeritler halinde doğranır. Tuzlu suda bir saat bekletilir. Suyu süzülmüş patlıcanlar tencereye yerleştilir, üzerine rendelenmiş domates ve doğranmış soğan ve sarımsak eklenir. Sirke,şeker ve zeytinyağını da koyduktan sonra önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir.

Hiç yorum yok: