23 Eyl 2008

İKİNCİ ETKİNLİĞİM: "ŞİPŞAK TARİFLER" ŞİPŞAK HALLEY PASTA


Sevgili "Bir Demet Fesleğen" arkadaşımızın düzenlediği "Şipşak Tarifler" etkinliğine katılmayı günlerdir erteliyordum. Benim gibi küçücük bebeği olanların bana hak vereceğine eminim. Benim için çok pratik sayılabilecek bir pasta tarifini paylaşıyorum sizlerle. Habersiz biri geldiğinde hemen yapabileceğiniz bir pasta. Neyse efendim Sözü fazla uzatmayayım, işte tarif.

HALLEY PASTA:
1 paket Halley ( 10'lu paketlerden)
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Krem şantiyi sütle birlikte çırpıyoruz ve içine halleyleri kırıyoruz. İstediğimiz şekildeki bir kalıba boşaltıp 2 saat derin dondurucuda bekletiyoruz. Daha sonra ters çevirip üzerini istediğimiz bir şeyle süslüyoruz. Ben bu sefer çilekli krem şanti ve üzerine kakao kullandım.

21 Eyl 2008

SPORA BAŞLADIM..KİLO VERMEM LAZIM..BENDE Kİ REJİM SERBEST REJİM OLDU NEREDEYSE:))


Yahu ben ne yapacağım, nasıl kilo verceğim? Geçen ay başladığım spor salonunun duvarları olsa da beni anlatsa. Suratım kırmızı pancar gibi oluyor her seferinde. Ama bu sefer kararlıyım. Bu kış kilolara veda edeceğim. İnşallah. Bu arada bloguma yorum gönderen bütün arkadaşlarıma içten teşekkür ederim.

9 Eyl 2008

AĞZI AÇIK POĞAÇA


Bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum, ama bir türlü denk gelememişti. En sonunda tarifini aynen uyguladığım sevgili Nino'nun http://ninomutfakta.blogspot.com/search/label/Hamur%20Isleri sayfasında da görünce hemen kolları sıvadım. iyi ki de sıvamışım; çünkü harika bir poğaça oldu. Evdekiler bir türlü benim yaptıpıma inanamadılar. Her nedense:)) size de çok inanarak önereceğim bu tarif şöyle.

MALZEMELER
1 Su Bardagi Ilik Sut
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Yogurt
1 Yumurta Sarisi (Uzerine Surmek Icin)
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
1 Kucuk Paket Toz Maya (Veya 1 Tepeleme Yemek Kasigi)
Aldigi Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar
Ic Harci Icin
250 gr. Beyaz Peynir
2 Demet Maydanoz
Ilik sutte toz mayayi eritip, butun malzemeleri karistirin ve yavas yavas un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin. Cevizden biraz buyuk parcalar koparip, top haline getirin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Minik toplarin uzerine yumurta sarisi surup, 180-200 derece firinda uzerleri hafif kizarana kadar pisirin. Bu arada harcinizi hazirlayabilirsiniz. Oncelikle 1 demet maydanozu rondoda iyice kiyip, ayri bir tabaga alin. Diger maydanoz demeti ve peyniri rondoda cekin ve onuda ayri bir tabaga koyun. Pisen pogacalarinizi hemen firindan cikartip, uzerlerine havlu veya sofra bezi ortunki kurumasin. 20-30 dakika pogacalarinizi bu sekilde dinlendirdikten sonra, pogacalari enlemesine yarim ay seklinde karninda yarin. Peynirli maydanozlu harcinizdan biraz pogacanin icine, birazda kestiginiz agiz kismina surun. Daha sonra pogacanin agiz kismindaki peynirli harci, kiydiginiz maydanoza bulayip, servis tabagina alip, servis yapin.

FIRINDA SEBZE


İşte çok pratik ve ekonomik bir yemek çeşidi. aynı zamanda tam bir diyet yemeği.
MALZEMELER:
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Sebzeleri rendeliyoruz, ve diğer malzemelerle karıştırıp; fırın kabına yayıyoruz. 170 derecede yarım saat pişiriyoruz. Eğer istersen kaşar rendesi de ekleyebilirsiniz.

7 Eyl 2008

KÜÇÜK MUTLULUKLAR


Bazen insan anlam bile veremeyceği kadar basit ya da küçük şeylerden mutluda olabiliyor, mutsuzda. Bazen bir yağmur yağıyor ve ben her şeyi bırakıp sadece güzel şeylerin peşinden koşuyorum. Bazen birisinden ufacık bir armağan alıyorum ve sanki dünyaları almış gibi oluyorum. Şu anda yakınımda olan her sevdiğime bir armağan alıp vermek istiyorum. Bu küçük kekleri de annemin çok sevdiğim bir arkadaşı için yaptım. Oğlu üniversiteyi kazandı, biz de onların adına çok mutlu olduk. Darısı her isteyenin başına. Ayyy yeter içim şişti vallahi.

5 Eyl 2008

DİLBER DUDAĞI..HIMMMM:)))


MALZEMELER:

20 adet baklavalık yufka
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı su
Kendi damak tadınıza göre hazırladığınız şerbet

Öncelikle küçük bir tava ve kısık ateşte fındık, şeker ve suyu birkaş dakika harmanlıyoruz. Su mutlaka kullanın ki tatlıyı yerken fındıklar dökülmesin:)) daha sonra baklavalık yufkalarımızın 10 tanesini tezgaha serip bardak ile yuvarlaklar kesiyoruz. Harçtan koyup, iki yarıya katlayarak, ağzını sıkıca bastırıyoruz. Tepsiye sıkıca yerleştiriyoruz. Diğer yarı yufkaları da aynı şekilde yapıtıktan sonra fırınlıyoruz. 10 daika ılıdıktan sonra şerbetliyoruz.

4 Eyl 2008

HAVALAR BOZMADAN SON BALKON SEFALARI:((






Sıcak yaz havası yerini yavaş yavaş serin sonbahara bırakmaya hazırlanırken, biz de evdeki vaktimizi hep balkonda geçiriyoruz. Allah inşallah birgün bize bahçeli bir ev nasip eder. Ne diyeyim:) Kızkardeşimin arkadaşı Peri ciğimde okuluna gitmeden bir kez daha oturalım dedik ve isteyen gelsin istemeyen gelmesin dedik ve vurduk pasta böreğin gözüne. Hep birlikte yiyip içtiklerimiz; son günlerde favorim olan Örgü Milföy Böreği, Havuçlu Patates Salatası, Damla Çikolatalı Kurabiye, Bisküvi tozlu Parfe, Meyveli Tart ve renkli Makarna Salatası.
DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE:
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı pudra şekeri
Birer paket kabartma tozu ve vanilin
Aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılıp, yumuşak hamur yapıldıktan sonra şekil verilir ve üzerine damla çikolata yerleştirilir. Ben kurabiyenin bir kısmına tarçın ekleyip, öyle yoğurdum. o şekilde de çok lezzetli oluyor, mutlaka öneririm.
BİSKÜVİ TOZLU PARFE:
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
5-6 yemek kaşığı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilin
1 paket un haline getirilmiş petibör bisküvi
Yarım paket çikolata sosu
Bisküvi hariç diğer malzemelerle muhallebi yapıyoruz. Ilıyınca içine bisküvi tozunun yarısını ekliyoruz. Diğer yarısını da kabımızın dibine serpişltiriyoruz. Üzerine muhallebimizi döküp, 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp, üzerine çikolata sosu döküyoruz.

BİR KEZ DAHA HOŞGELDİN RAMAZAN



Bilgisayarım bozuk olduğu için kaç gündür blok işlerini ihmal etmiş durumdayım. Hem katılmayı çok istediğim etkinliklerde bulunamadım, hem de blogumla ilgilenmeyi özledim. Aslında her sene aynı şeyi söylüyoruz ama; bu sene de ramazan çok çabuk geldi. Ben de ramazan gelmeden ağırlamam gereken misafirlerime hız verdim bu arada. En son annemin eski iş yerinden benim de çok sevdiğim iki arkadaşı ve çocuklarıyla hep beraber oturduk. Kafamda onlar için yapmak istediğim şeyleri pek gerçekleştiremesemde yine de iyi vakit geçirdik.
MASADAKİLER:
Örgü Milföy
Semizotlu Patates Salatası
Vişneli İrmik Tatlısı
ve Ahududulu Pasta
VİŞNELİ İRMİK TATLISI:
1 kg süt
Yarım su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne (vişneleri rondoda püre halini getirerek)
1 çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

İrmik, un ve vanilini birbiriyle harmanlıyoruz. Orta ısıda tencereye koyduğumuz süt ve vişne suyunda şekeri hafif erittikten sonra irmikli karışımı ve vişne püresini ekleyip muhallebi kıvamında pişiriyoruz.